بهداشت برای مدیریت آفات ضروری است
بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت، سالانه 420000 نفر در اثر مصرف مواد غذایی آلوده جان خود را از دست می دهند. هنگامی که صحبت از تاسیسات ذخیره سازی و فرآوری غلات می شود، بهداشت مناسب فقط یک عمل صحیح نیست، بلکه برای اطمینان از ایمنی مواد غذایی ضروری است. بهداشت همچنین بر آفات تأثیر می گذارد که می تواند به مسائل ایمنی مواد غذایی کمک کند.
از آنجایی که محموله های غلات به طور مرتب وارد می شوند، که بسیاری از آنها برای مدت طولانی ذخیره می شوند، برنامه تمیز کردن ناکافی می تواند شرایط ایده آل را برای آفات تقویت کند – یعنی داشتن مقدار زیادی غذا. هنگامی که آفات راه خود را به مرکز شما وارد می کنند، مدیریت آنها ممکن است دشوار باشد. سرخرطومی ها، پروانه های هندی، سوسک های آرد و سایر آفات محصولات ذخیره شده می توانند محصولات غذایی را از بین ببرند و آنها را آلوده کنند. آفات دیگری مانند سوسک ها و جوندگان نیز از بوفه غذاهای موجود استفاده می کنند. دانستن نحوه تمیز کردن مؤثر تأسیسات خود و زمان انجام آن می تواند به حذف شرایط برای آفات و اختلال در چرخه توسعه آنها کمک کند.
بهداشت یک استراتژی پیشگیری برای کمک به محافظت از سایت شما در برابر هجوم آفات و تهدیدات بعدی است. برنامه بهداشتی شما باید بر اساس نوع آفت (ها)، مناطق مختلف سایت شما و سایر عواملی که آن را منحصر به فرد می کند، در نظر گرفته شود. توسعه و اجرای یک برنامه جامع و سازگار بهداشتی به عنوان بخشی از برنامه مدیریت یکپارچه آفات (IPM) می تواند به جلوگیری از فعالیت آفات، آلودگی محصول و سود از دست رفته کمک کند.
در اینجا اقداماتی وجود دارد که باید در برنامه خود بگنجانید تا شرایط آفات را کاهش دهید و تسهیلات خود را به خوبی کار کنید.
هفتگی
نمای بیرونی را حفظ کنید: نمای بیرونی شما باید به خوبی نگهداری شود تا از ورود آفات به محل شما جلوگیری شود. تا آنجا که ممکن است، هرگونه ریختن دانه یا محصول آسیاب شده باید فوراً تمیز شود. هر گونه پوشش گیاهی اطراف را از سازهها دور و پایین نگه دارید. در حالی که درختان و بوته های بزرگ از نظر زیبایی شناسی دلپذیر هستند، اما فضایی دلپذیر برای دسترسی آفات به غذا و زیستگاه ایجاد می کنند. مناطق بیرون از کارمندان، به خصوص سطل های زباله را فراموش نکنید. آنها را به طور منظم خالی کنید تا آفات جذب نشوند.
گوشه ها و مناطق صعب العبور را بررسی کنید: می دانید کجا هستند – چاله های آسانسور، اطراف قیف های زباله، نقاط انتقال، تونل ها، حتی سرخانه. مناطقی که اغلب دیده نمی شوند زیرا تا حدودی دور از دید هستند. اینها را به صورت چرخشی هفتگی (اگر نه روزانه) تمیز کنید و مطمئن شوید که ابزار مناسب در دسترس است. اگر جارو نداشته باشد، سخت است که از کسی بخواهیم زمین را جارو بزند.
نظارت بر آفات: این ممکن است کمی دور از موضوع به نظر برسد، زیرا ما در مورد بهداشت صحبت می کنیم، اما اگر برای آفات نظارت داشته باشید، می توانید مکان آنها را پیدا کنید. جایی که آنها هستند اغلب توسط یک منبع غذایی است. بنابراین، می توانید از اطلاعات آفات برای اشاره به مسائل بهداشتی استفاده کنید. مانیتورها همچنین ممکن است به عنوان یک ابزار تأیید استفاده شوند. در حالت ایده آل، شما می خواهید قبل از اینکه آفات به یک مشکل تبدیل شوند، مسائل بهداشتی را پیدا کنید. با این حال، استفاده از دادههای دستگاههای مانیتورینگ هشدار اولیه را ارائه میدهد.
مناطق کارمند: هر گونه بقایای مواد غذایی را در داخل و اطراف مایکروویو، یخچال و ماشین های فروش خارج کنید. باقیمانده قهوه سازها، کولرهای آبی و سایر وسایل را پاک کنید. مراقب مناطق تضمین کیفیت (QA)، هر آزمایشگاه و مناطق نمونه ای که محصول را در آن ذخیره کرده اید، باشید.
ماهانه
تجهیزات را بررسی کنید: این احتمالاً بیشتر در حال تکمیل است، اما حداقل یک بار در ماه، همه تجهیزات را از نظر بهداشتی و آفت بررسی کنید. مطمئن شوید که نشتی وجود ندارد، تمام مهر و موم ها محکم هستند و هیچ شواهدی از آفات وجود ندارد.
آب را بررسی کنید: نشت آب از اطراف و درون دانه چیز خوبی نیست. نه تنها آسیب مستقیمی به دانه وارد می شود، بلکه منبع غذایی اضافی برای حشرات تغذیه کننده غلات، شپشک ها و حشرات تغذیه کننده کپک نیز ارائه می دهد.
فصلنامه
سقف خود را بازرسی کنید: وقتی صحبت از سرویس بهداشتی به میان می آید به راحتی می توان از سقف چشم پوشی کرد، اما باید به طور مرتب از نظر جذب کننده آفات مانند آب ایستاده، زباله ها و رشد بررسی شود. همچنین ایده خوبی است که مطمئن شوید واحد تهویه مطبوع شما به درستی تخلیه می شود و صفحه نمایش ها و فیلترهای شما در وضعیت مناسبی قرار دارند.
سطل زباله ها را تمیز کنید: به طور منظم اطراف سطل زباله ها را تمیز کنید و آنها را کاملاً بسته نگه دارید تا از پناه گرفتن آفات در داخل آنها جلوگیری شود. با ارزیابی مجدد برنامه زمانبندی جمعآوری خود برای اطمینان از اینکه برای میزان زبالهای که تأسیسات شما تولید میکند کافی است، از مشکلات سرریز جلوگیری کنید. اگر سطل هایی برای غذای حیوانات وجود دارد، مطمئن شوید که به طور مرتب آن ها را جمع آوری کنید و پر نباشد.
پیروی مداوم از این اقدامات بهداشتی می تواند باعث کاهش و حتی پیشگیری از آفات شود. همچنین ارزش آن را دارد که روی برخی اقدامات بلندمدت برای تقویت استراتژی دفاعی خود سرمایه گذاری کنید. بازسازی نواحی غرق شده که تمایل به جمع آوری آب دارند و جایگزینی نور بیرونی با بخار سدیم یا چراغ های LED راه های دیگری برای کمک به کاهش فعالیت آفات در ملک شما هستند.