سمپاشی هزارپا

روش مبارزه و از بین بردن هزارپا

به نظر شما بهترین روش مبارزه و از بین بردن هزارپا چه میتواند باشد؟ هزارپا از حشراتی است که در دسته بندپایان جا میگیرد که در دو طرف بدن به صورت جفت جفت پا دارد. بدن هزار پا شبیه به یک استوانه دایره میباشد . این حشره به خوبی قادر است که دور 360 درجه به حول محور خود بزند. این حشره به دو گروه عمده گوشتخوار و گیاهخوار تقسیم بندی میشود نوع گوشتخوار آن در اصلاح علمی صدپا نام دارد و به مراتب کوچکتر و سریعتر از نوع گیاهخوار خود میباشد ولی عموم مردم هر دوی آنها را به ” هزارپا” میشناسند

نوع گیاهخوار آن به برگ گیاهان علاقه مند است ولی نوع گوشتخوار آن سمی است و سمی خطرناک دارد که در موارد بسیاری جان انسان ها بخصوص کودکان را به خطر انداخته است. این حشرات در همه جا از از پارک گرفته تا برج ها و آپارتمان های مسکونی از منازل کوچک گرفته تا پنت هاووس های بزرگ دیده میشونداما تحقیقات انجام شده نشان میدهد در جاهایی که به نوعی با خاک در ارتباط هستند بیشتر دیده میشود.

همچنین در زمان بارندگی بشتر مشاهده میشوند. علت آن مشخص نیست پس جاهایی که خاک وجود دارد و تازه باران باریده بشتر میتوان هزارپا دید. بگذارید یک مورد دیگر هم اضافه کنیم ” تاریکی” اونها شب فعال هستند و شما در زمان تاریکی ممکن است بشتر با آنها برخورد داشته باشید.

طول بدن هزار پا به طور متوسط 25 سانتیمتر است. این حشره عمری حدود 5 سال داردبچه های آنها شبیه بزرگترها هستند، در فصل بهار تخم ریزی می کنند، و با ترشح ماده سمی ضد باکتری و قارچ از تخم ها محفاظت می کنند.

جای نیش هزارپا متورم میشود و بسیار دردناک است در صورتی که مورد حمله این حشره زرد رنگ قرار گرفتید خیلی سریع خود را به پزشک برسانید. برای دریافت اطلاعات بیشتر با کارشناسان شرکت سمپاشی نوید سلامت تماس بگیرید.

آیا هزارپا حشره ای مفید است؟!

خب جواب این سوال هم بله هست و هم خیر. دلیل آن هم این است که ” خیر” چون به عنوان آفت گیاهان به حساب آمده و خیلی زود گیاه را از بین میبرد و همچنین نوع گوشتخوار آن به انسان حمله کرده و جای نیش آن در صورت بهبود تا مدتها همراه با درد و تورم ادامه دارد اما این بندپا مزیت هایی هم دارد.

هزارپا از بید، ساس، سوسک، مورچه و سایر حشرات تغذیه میکند و این یعنی که خانه شما با وجود هزارپا از هجوم سایر حشرات در امان است.

هزارپا از کجا وارد منزل می‌شود؟

به طور کلی هزار پا از محیط بیرون خانه به داخل راه پیدا میکند. بنابراین راه پله های ورودی، بالکن و یا حتی پاسیو منازل در خان های قدیمی میتواند محلی مناسب برای ورود هزارپا باشد همچنین درز و شکاف در و پنجره ها ، زیر زمین و موتورخانه، ورودی لوله های آب به ساختمان و پارکینگ محل هایی هستند که از طریق آنها هزارپا وارد خانه میشود.

آیا نیش هزارپا برای انسان خطرناک است؟

گفتیم که دو نوع هزار پا داریم یکی گوشتخوار و دیگری گیاهخوار. نوع گیاهخوار آفت گیاهان است که در مبحث ما نمیگنجد ولی بحث اصلی مربوط به نوع گوشتخوار آن میباشد که جانوری شکارچی بوده و با توجه به داشتن غدد زهری در بدن خود در موقع حمله به انسان میتواند واکنش های شدید آلرژیک برای انسان بخصوص سالمندان و کودکان و یا گروه های در معرض خطر ایجاد کند.

هزارپا دو آرواره دارد که از ان برای تزریق سم به طعمه استفاده میکند. هزارپا با استفاده از پاهای خود طعمه را میگیرد و نگه میدارد. حشراتی که گرفتار هزارپا میشوند هرچقدر تلاش میکنند موفق به فرار نمیشوند.

حتی دیده شده است که هزار پا با پاهای قدرتمند خود حتی موش هم گرفته است. بعد از گرفتار شدن حشره بین پاهای هزارپا این مجود نیش زهراگین کاری خود را به آنها وارد میکند این سم روی اعصاب مرکزی حشره اثر گذاشته و او را فلج میکند. بعد از فلج شدن حشره دیگر هزارپا دلیلی نمیبیند که بخواهد انرژی خرج کرده و حشره را نگه دارد ناهار آماده است!

پس تا اینجا متوجه شدیم که حشرات در صورت گرفتار شدن در دام هزارپا شانسی برای ادامه زندگی ندارند اما آیا انسان نیز همینطور است. ؟ مطمنا هزارپا نمیتواند انسان را با پاهای خود نگه دارد پس این موجود برای مقابله با انسان تنها میتواند از سه اهرم دیگر استفاده کند

1- گاز گرفتن

2- نیش زدن

3 – دفع مایع دفاعی که باعث ایجاد حساسیت پوستی میشود

در شرایط عادی هزارپا جرات نمیکند سر به سر انسان بگذارد مگر اینکه به هر دلیلی از طرف انسان مورد حمله قرار بگیرد. در این شرایط و زمانی که احساس خطر کند انسان را گاز میگیرد. جای گاز این بندپا به شدت متورم میشود و دردناک است.

حتی میتواند این درد تا چندین روز ادامه داشته باشد . در صورتی که آن را جدی نگیریم میتواند باعث بروز عفونت در محل گازگرفتگی شود بنابراین بهتر است در محل گاز گرفتگی از پماد های ضدعفونی کننده استفاده کنیم.

البته کار به اینجا تمام نمیشود و اگر هزارپا ببیند در شرایط سختی گرفتار شده است علاوه بر گاز نیش هم میزند. زهر این حشره میتواند سبب ایجاد واکنش های شدید آلرژیک بخصوص در سالمندان و کودکان و افراد دارای بیماری با نقص سیستم ایمنی میشود.

علائم گزش هزارپا بسته به میزان واکنش آلرژیک و اندازه هزارپا متفاوت است.
معمولاً قربانی هایی که گاز گرفته شده اند، درد شدید، تورم و قرمزی در محل گزش را تجربه می کنند که می تواند تا ۴۸ ساعت ادامه داشته باشد.
علائم دیگری نیز برای کسانی که به سم هزارپا حساسیت داشته باشند عبارتند از:

  • سردرد
  • درد قفسه سینه
  • افزایش ضربان قلب
  • حالت تهوع
  • استفراغ

قربانی های گزش هزارپا اغلب باغبان ها هستند.

برای کاهش خطرات ناشی از گزش هزارپا بهتر است از سموم قوی دفع هزارپا استفاده کنید. این سموم از مواد ارگانیک ساخته شده اند، خطری برای انسان ایجاد نمی کنند و به سرعت تمام این موجودات را از خانه دفع می کند. برای اطلاع از این نوع سموم و سفارش آن اینجا را کلیک کنید.

جهت دریافت مشاوره از طریق واتساپ پیام دهید

از کجا بفهمیم در منزلمان هزارپا وجود دارد؟

بیشتر حشرات را لازم نیست ببینیم تا متوجه شویم در منزلمان حضور دارند مثل ساس که از روی لکه های سیاه رنگ روی ملحفه و یا بویخاص آن و یا گزش های شبانه متوجه حضور آن در خانه میشویم و یا موش که از طریق وجود فضله و یا سر وصدای آن پی به حضور آن در منزل میبریم اما هزارپا از جمله حشراتی است که فقط و فقط باید دیده شود تا متوجه شویم در خانمان حضور دارد. تقریبا هیچ راه میانبری برای اینکه متوجه شویم در خانه هزارپا داریم وجود ندارد.

روش مبارزه با هزارپا چیست؟

در صورتی که آلودگی خانه کم باشد میتوان از روش های فیزیکی برای از بین بردن آنها استفاده کرد. به عنوان مثال قرار دادن چسب موش در محل های تردد هزار پا ( جهت آشنایی با مسیر های رفت و آمد هزارپا با کارشناسان شرکت سمپاشی نوید سلامت تماس بگیرید) میتواند آنها را به دام اندازد. و یا استفاده از جارو برقی برای مهار آنها بسیار کاربردی است.

معمولا اولین مرحله برای کنترل این آفت بازرسی محل و شناسایی محل های ورود این حشره به خانه است. این کار توسط کارشناسان آموزش دیده شرکت انجام میشود. بعد از آن کارشناسان ما طرحی برای شما تهیه میکنند که شامل استفاده از دو روش شیمیایی و غیر شیمیایی برای کنترل این حشره میباشد.

روش مبارزه و از بین بردن هزارپا

روش کنترل غیر شیمیایی

در کنترل غیر شیمیایی تاکید بر نحوه جلوگیری از ورود آفت به منزل و کاهش زیستگاه مناسب هزارپا میباشد.برخی اقدامات خاص شامل آب بندی اطراف درها ، پنجره ها ، ترک ها ، شکاف ها و شکاف ها ، به علاوه کاهش مکان های مرطوب که باعث زنده ماندن این حشره می شود. به عنوان مثال ، این طرح ممکن است توصیه کند که مقدار مالچ ( انبوهی از برگ های مرده و گیاهخاک) ، سنگ یا آوارهایی که احتمالاً مناطق مرطوبی را ایجاد می کنند و تعداد زیادی این حشره را ایجاد می کند ، محدود شود.

روش کنترل شیمیایی هزارپا

بدون شک بهترین روش برای از بین بردن هزارپا استفاده از سموم ایمن و دارای مجوز از وزارت بهداشت است. این قسمت کار را به ما بسپارید. شرکت سمپاشی نوید سلامت از سم ترکیبی مخصوص این حشره برای از بین بردن آن استفاده میکند.این سم باید به راحتی بر روی سطوح مختلفی همچون سطوح موجود در خانه، دیوارهای داخلی و خارجی، سطح خاک و غیره قابل استفاده است.

سم ترکیبی مخصوص هزارپا مایع بوده و به صورت اسپری مورد استفاده قرار میگیرد. این سم به صورتی مایعی فوق العاده غلیظ بوده و دارای فرمولاسیونی پیشرفته میباشد که از نسل جدیدترین آفت کش ها میباشد . این سم علاوه بر اثر مستقیم روی حشره به دلیل قابلیت نفوذ بالا در خاک میتواند حشراتی که در عمق زمین زندگی میکنند را ریشه کن کند.

سم مذکور جز سموم safe و بیخطر و ایمن برای انسان بوده و کوچکترین ضرری برای انسان و حیوانات خانگی ندارد. البته این سم دارای بو میباشد و دلیل آن این است که حشرات بین درزها و شکاف ها پنهان میشوند برای بیرون کشیدن آنها از مخفیگاه خود از سموم بودار استفاده میشود.

این سموم به سه روش تنفسی، تماسی و گوارشی هزارپا را از پا در میاورد. منظور از سه روش مذکور این است که حشره در صورت خوردن و یا تماس بدن و یا تنفس بوی سم از بین میرود. حشره به محض برخورد با سم در عرض 5 دقیقه از بین خواهد رفت.

موادی که در این سم قرار دارد فوق العاده قوی و موثر بوده و با یکبار سمپاشی تمام هزارپاهایی که در خانه شما قرار دارد ریشه کن میشود. از نظر اقتصادی نیز این سم مقرون به صرفه و اقتصادی میباشد. هر 50 میلی لیتر از این سم قابلیت حل شدن در 3 لیتر آب را دارد در واقع 3 لیتر سم آماده در اختیار ما قرار میدهد.

اگر قیمت آن را با سموم موجود در بازار که در سوپرمارکت ها استفاده میشود مقایسه کنیم کمتر از یک سوم قیمت سموم موجود در بازار را دارد.

سم ترکیبی مخصوص هزار پا از مواد طبیعی بدون خطر برای محیط زیست تهیه شده است و جزو مواد زیست تخریب پذیر هستند.

این سم به راحتی قابل آماده سازی بوده و روش استفاده بسیار ساده ای دارد. پس از ترکیب با آب و استفاده از یک اسپری دستی می توان آن را به سطوح مورد نظر اعمال نمود. ماده مؤثر و فعال این آفت کش، ترکیبی از سموم پیروتیروئید و کاربامات می باشد .

سم مخصوص هزارپا بر روی سطوح مختلف، رنگ و یا لکه ای به جای نمی گذارد. . استفاده از آن در محیط داخل خانه بدون مشکل باشد. تنها یکبار استفاده از این محصول، برای نتیجه گیری و ریشه کن شدن هزارپایان و صدپاها کافی است.

اثرات حاصل از مواد باقیمانده این سم، تا بیش از 6 ماه در محیط مورد نظر باقی می ماند و به صورت فعالانه، هزارپایان و صدپاها را از بین می برد در صورتی که سم مخصوص هزارپا در محیط بیرون از خانه استفاده شود، در برابر بارش باران مقاوم بوده و نیازی به استفاده مجدد از آن نخواهد بود. این سم تا مدت ها به عنوان سدی برای جلوگیری از ورود حشره به محل زندگی شما عمل خواهد کرد.

برای مبارزه با هزارپا چه محل هایی باید سمپاشی شود؟

برای پاسخ به این سوال اول باید ببینیم که محل زندگی و یا ورود هزارپا به داخل منزل کجاست بنابراین به چند پاراگراف بالاتر برمیگردیم تا ببینیم هزارپا از کجا وارد منزل ما میشود.

“به طور کلی هزار پا از محیط بیرون خانه به داخل راه پیدا میکند. بنابراین راه پله های ورودی، بالکن و یا حتی پاسیو منازل در خان های قدیمی میتواند محلی مناسب برای ورود هزارپا باشد همچنین درز و شکاف در و پنجره ها ، زیر زمین و موتورخانه، ورودی لوله های آب به ساختمان و پارکینگ محل هایی هستند که از طریق آنها هزارپا وارد خانه میشود.”

خب حالا که جواب این سوال را فهمیدیم بررسی میکنیم که کجا را باید سمپاشی کنیم

  • دیوارهای خارجی و شکاف ها و ترک های موجود در آن
  • راه پله های ورودی
  • داخل حمام
  • بالکن و یا حتی پاسیو منازل
  • دستشویی
  • زیر زمین و موتورخانه
  • ورودی لوله های آب به ساختمان و پارکینگ
  • درز و شکاف در و پنجره ها
  • زیرزمین
  • گاراژ
  • روی خاک
  • گیاهان و …

از سم مخصوص هزارپا می توان در آشپزخانه که مکانی در ارتباط با مواد غذایی است نیز به راحتی استفاده کرد. محدودیتی در میزان استفاده از آن نیست و هر بار می توان بر حسب نیاز و نیز در صورت مشاهده هر کدام از این آفات، اسپری شود.

سم موثر برای کشتن هزارپا

به نظر شما سم موثر برای کشتن هزارپا چه سمی است؟ هزارپاها از قدیمی ترین شکارچیان سمی موجود در این سیاره هستند. مسلح به یک جفت اندام تغییر یافته و دارای سم، گروه مهمی از بندپایان درنده هستند و به دلیل توانایی خود در ایجاد نیش دردناک بدنام هستند. با وجود این، اطلاعات کمی در مورد زهر هزار پا و ترکیب آن وجود دارد.

با این حال، پیشرفت‌ها در این زمینه ، اخیراً اولین بینش دقیق را در مورد ترکیب و تکامل زهر هزارپا پا ارائه کرده است. این نشان می‌دهد که پروتئین‌های زهر هزارپا بسیار متنوع هستند، با 61 پروتئین زهر و خانواده پپتیدی متمایز .

با این حال، اکثر خانواده‌های پروتئین و پپتید زهر هیچ شباهتی به هیچ‌یک از پروتئین‌ها یا خانواده پپتیدهای مشخص‌شده ندارند، که جدید بودن زهر هزارپا را برجسته می‌کند. این بررسی اکتشافات اخیر را برجسته می‌کند و وضعیت فعلی دانش در مورد سیستم سمی شگفت‌انگیز هزارپاها را خلاصه می‌کند.

سم موثر برای کشتن هزارپا


هزارپا ها دو گونه هستند. تعدادی از آنها زرد رنگ و سریع و کوچک هستند و تعدادی دیگر بزرگ و سیاه رنگ با حرکتی کند. گروه اول موضوع بحث ماست که حرکتی سریع دارند. گزش دارند و زهر انها خطرناک است که از این به بعد ما آنها را به صدپا میشناسیم و صدا میزنیم.

معرفی هزارپا

صدپاها، در همه قاره ها به جز قطب جنوب وجود دارند و گروه مهمی از بندپایان درنده زمینی هستند. حدود 3500 گونه در سراسر جهان در پنج راسته موجود وجود دارد.

چندین صفت مورفولوژیکی اعضای صدپا را متحد می کند، که بارزترین آنها تغییر اولین جفت پاهای راه رفتن به زائده های سمی است که به عنوان پنجه های سمی، سموم، فک بالا، شناخته می شوند.

اینها برای گرفتن طیف گسترده ای از طعمه ها، از جمله حشرات، عنکبوت ها، سخت پوستان، حلزون ها، دوزیستان، خزندگان، و حتی پستانداران استفاده می شوند. هزارپایان عمدتاً با کمین کردن و تعقیب طعمه تغذیه می‌کنند.

هزارپا

تصور می شود که صدپاها حداقل 460 میلیون سال پیش از هزارپایان باقی مانده جدا شده اند

بنابراین، دستگاه سم صدپا یکی از قدیمی‌ترین سیستم‌های زهر موجود در میان جانوران زمینی را نشان می‌دهد، که احتمالاً حتی قبل از تکامل سیستم‌های سم عقرب‌ها و عنکبوت‌ها پیش از آن است .


بر خلاف عقرب ها و عنکبوت ها، سم صدپا توجه نسبتا کمی را به خود جلب کرده است، تا حدی به دلیل ماهیت مرموز و به طور کلی جثه کوچک و بخشی به دلیل عدم اهمیت پزشکی.

استخراج زهر در صدپاها می تواند زمان بر باشد و بازده سم معمولاً بسیار کم است. حتی صدپاهای نسبتاً بزرگ هنگام دوشیدن با استفاده از تحریک الکتریکی به ترتیب 1.1 و 5 میکرولیتر زهر تولید می کنند.

با این حال، پیشرفت‌های اخیر در روش‌های تحلیلی مورد استفاده در مطالعات سم‌شناسی، مطالعه و درک گسترده‌تری از تنوع جانوران سمی، از جمله گونه‌های چالش‌برانگیزتر مانند صدپاها را ممکن ساخته است.

اندام زهری هزارپا


این قسمت از مقاله کاملا تخصصی است و بیشتر مورد استفاده کارشناسان بهداشت محیط و یا حشره شناسی پزشکی قرار میگیرد

فورسپول‌های صدپا شبیه مجموعه‌ای از فورسپس‌های سوراخ‌کننده هستند که هر کدام از چهار یا پنج بخش تشکیل شده‌اند: یک تروکانتروپرفمور بزرگ، دو بخش کوتاه (ران و درشت نی)، و یک پنجه آپیکال.

در حالی که پنجه آپیکال از دو بخش در Scutigeromorpha تشکیل شده است، تارس و ungulum، این دو بخش در تمام صدپاهای دیگر با هم ترکیب شده اند و از این رو به عنوان tarsungulum شناخته می شوند.

سطح بیرونی هر پنجه شامل حداقل سه نوع گیرنده شیمیایی از نوع sensilla ceoloconica است که ممکن است برای چشیدن طعمه، تحریک ترشح زهر با احساس نفوذ توسط پنجه آپیکال یا هر دو مورد استفاده قرار گیرد .

جالب توجه است، پیشرفت تکاملی از زائده‌های راه رفتن تا سیستم‌های انتقال سم بسیار تخصصی را می‌توان با مقایسه نیروها از راسته‌های صدپا موجود ردیابی کرد .

این نشان می دهد که یک تبدیل تدریجی از فورج های پلزیومورفیک و باریک موجود در Scutigeromorpha به فوران های بسیار اصلاح شده موجود در Geophilomorpha.
غدد سمی اکثر صدپاها گلابی شکل هستند، به استثنای صدپاهای اسکولوپندرید که دراز و کلیوی شکل هستند. بخش‌های نزدیک فورسیپول‌ها معمولاً حاوی غده سمی هستند که کوتیکول را در امتداد انحنای بیرونی زائده می‌پوشاند و در نزدیکی قاعده فورسیپول ختم می‌شود.

با این حال، استثناهای جالبی وجود دارد. برای مثال، در جنس Cryptops (Cryptopidae، Scolopendromorpha)، غدد می توانند از اندام های گلابی شکلی که حجم قابل توجهی از نیرو را اشغال می کنند تا تنها چند سلول غده متفاوت باشند. اندازه غدد نیز در Scolopendridae متفاوت است، مانند Asanada socotrana و Arthrorhabdus formosus که در قسمت خلفی کوکسوسترنیت فروکشی گسترش می‌یابند [16].

با این حال، شدیدترین تنوع را می توان در میان صدپاهای ژئوفیلومورف یافت. در Henia vesuviana (Dignathodontidae)، غدد سمی در تنه، بین بخش های 12 و 18 قرار دارند، در حالی که در Aphilodon angustatus (Aphilodontidae) این غدد حتی بیشتر به عقب در تنه، بین بخش های 15 و 23 قرار می گیرند . در حالت دوم، هر غده در مقابل دیگری قرار می گیرد و حتی بیشتر حجم سه قسمتی را که می پوشاند را اشغال می کند .
در حالی که فورسول ها زائده های راه رفتن اصلاح شده هستند، تصور می شود که غده سمی از طریق هجوم کوتیکول و اسلحه سازی غدد پوستی کوتیکولی تکامل یافته است این امر از مجرای کیتینی و مشاهده این که غده زهر در واقع یک اپیدرم غده ای مرکب است که از غدد فرعی مجزا یا واحدهای ترشحی تشکیل شده است مشهود است.

هر واحد ترشحی شامل یک سلول کانال دیستال و پروگزیمال، یک یا چند سلول ترشحی و یک سلول میانی است که فضای ذخیره خارج سلولی را می پوشاند. این واحدهای ترشحی به طور جداگانه از طریق یک دریچه یک طرفه تشکیل شده توسط سلول کانال دیستال که از طریق یک منافذ به مجرای کیتینی نفوذ می کند، به لومن متصل می شوند.

سپس زهر از ناحیه متخلخل مجرا، معروف به کاسه گل، و از طریق مجرای غیر متخلخل دیستال که به صورت منفذی (“میتوس”) واقع در انحنای بیرونی نزدیک نوک هر پنجه ختم می شود، خارج می شود .

تنوع مولکولی و دارویی زهر هزارپا

تا همین اواخر، زرادخانه سموم صدپاها تقریباً به طور کامل مطالعه نشده باقی مانده بود . امروزه بخشی از ترکیب زهر هرارپا شناسایی شده است ، از جمله هیدروکسی تریپتامین (5-HT یا سروتونین) و هیستامین ، با این حال، اکثریت بزرگ اجزای زهر عمدتاً شناسایی نشده اند.

مطالعات جدیدتر تایید می کنند که زهر صدپا منبع غنی و متنوعی از سموم جدید و داربست های ساختاری است

طبق بررسی های انجام شده توسط محققان مشخص شده است که فعالیت آنزیمی را در زهر صدپا وجود دارد، یعنی فعالیت آنزیم هایی مثل فسفاتاز و استراز ، 11 نوع آنزیم در زهر هزارپا شناسایی شده است. که نشان می دهد آنزیم ها به طور کلی جزء مهمی از زهر صدپا را تشکیل می دهند.

با توجه به اینکه اکثر صدپاها دارای فک پایین توسعه یافته ای هستند که برای جویدن غذای جامد قبل از خوردن استفاده می شود جزء آنزیمی قابل توجه زهر آنها نشان می دهد که ممکن است به هضم طعمه کمک کند.


اهمیت پزشکی نیش هزارپا

صدپاها به دلیل ایجاد نیش دردناک بدنام هستند. با این حال، ایجاد علایم جدی در فرد بعد از گزش نادر است و بیشتر نیش ها گزارش نشده باقی می مانند. علیرغم شهرت وحشیانه آنها، همه صدپاها به جای حمله به تلاش برای فرار تمایل دارند،
اگرچه سم آنها حاوی مقدار زیادی سیتوتوکسین، پروتئاز، نوروتوکسین و آلرژن است، نیش صدپا نمی تواند به طور کلی تهدید کننده زندگی در نظر گرفته شود. تعداد کمی تلفات انسانی به دلیل نیش صدپا نسبت داده می شود، اما بیشتر این موارد بدون هیچ علامت گزارش شده یا علت مرگ هستند.

در ایالات متحده آمریکا، پنج مورد تلفات انسانی به دلیل صدپاها بین سال‌های 1991 و 2001 و تنها دو مورد در بین سال‌های 1997 و 2007 گزارش شد، اگرچه هیچ وقت علت واقعی مرگ ارائه نشد.

همچنین مواردی وجود دارد که علیرغم فقدان کامل شواهد دال بر دخالت صدپا در مرگ و میر، تلفات ناشی از مسمومیت به صدپا نسبت داده شده است، عفونت‌های ثانویه نیز می‌توانند ناشی از نیش صدپا باشند و این موارد در موارد بسیار نادر می‌توانند منجر به عوارض جدی یا حتی مرگ شوند .

بنابراین به نظر می رسد تنها مرگ اثبات شده ناشی از مسمومیت صدپا مربوط به یک پسر 7 ساله در فیلیپین است که روی سرش نیش زده شده و 29 ساعت بعد فوت کرده است و یک افسر ارتش از موریس که به طور تصادفی یک صدپا کوچک نوشید و از پشت گلو نیش زد و احتمالاً بر اثر خفگی جان باخت .
در حالی که سم‌های صدپا به ندرت کشنده هستند، فراوانی بالای پروتئین‌های مرتبط با آلرژن در سم‌های صدپا خطر قابل‌توجهی را پس از مسموم شدن ایجاد می‌کند. نسبت نسبتاً بالایی از انسان‌ها به سم هزارپا آلرژی دارند .


بیشتر سموم صدپا فقط منجر به علائم موضعی می شود که اغلب شامل درد و تورم شدید است . با این حال، گزارش شده است که استفاده از یخ در کاهش درد موثر است و حتی با استفاده از مسکن ها قابل مقایسه است .

نتیجه گیری
علیرغم اینکه هزارپا یکی از قدیمی ترین ترین جانوران سمی موجود است، در حال حاضر اطلاعات کمی در مورد تکامل، بوم شناسی، و تنوع مولکولی و دارویی زهرهای این حشره وجود دارد.

با این حال، به نظر می رسد تفاوت های قابل توجهی در ترکیب زهر، و احتمالاً استراتژی های سم، بین راسته های مختلف صدپا وجود دارد. فرض بر این است که زهر صدپا از طریق یک مکانیسم دو مرحله‌ای عمل می‌کند که در آن یک فلج سریع و گذرا ایجاد می‌کنند.

اگرچه زهر تنها یک گونه صدپا تا کنون مورد بررسی قرار گرفته است. به نظر می‌رسد که هزارپا دارای زرادخانه غنی و بسیار متنوعی از پپتیدهای عصبی سمی هستند که بسیار شبیه به عنکبوت ها و عقرب ها هستند.

با این حال، اکثریت قریب به اتفاق سموم صدپا از نظر عملکردی مشخص نیستند، و در نتیجه اطلاعات کمی در مورد مکانیسم کلی عمل زهر وجود دارد. خوشبختانه، توسعه ابزارهای تحلیلی حساس و دقیق، امکان دسترسی بیشتر به گونه‌های سمی با اندازه‌های رو به کاهش را فراهم می‌آورد و پوشش طبقه‌بندی بیشتری را ممکن می‌سازد.

علاوه بر این، انتشار اخیر اولین ژنوم صدپا فرصت های جدیدی را برای به دست آوردن بینش در مورد مکانیسم های ژنتیکی که زیربنای تکامل زهر صدپا هستند ارائه می دهد .

سم تخصصی هزارپا

هزارپا از حشراتی است که در دسته بندپایان جا میگیرد که در دو طرف بدن به صورت جفت جفت پا دارد. بدن هزار پا شبیه به یک استوانه دایره میباشد . این حشره به خوبی قادر است که دور ۳۶۰ درجه به حول محور خود بزند.

این حشره به دو گروه عمده گوشتخوار و گیاهخوار تقسیم بندی میشود نوع گوشتخوار آن در اصلاح علمی صدپا نام دارد و به مراتب کوچکتر و سریعتر از نوع گیاهخوار خود میباشد ولی عموم مردم هر دوی آنها را به ” هزارپا” میشناسند.

نوع گیاهخوار آن به برگ گیاهان علاقه مند است ولی نوع گوشتخوار آن سمی است و سمی خطرناک دارد که در موارد بسیاری جان انسان ها بخصوص کودکان را به خطر انداخته است.

این حشرات در همه جا از از پارک گرفته تا برج ها و آپارتمان های مسکونی از منازل کوچک گرفته تا پنت هاووس های بزرگ دیده میشوند اما تحقیقات انجام شده نشان میدهد در جاهایی که به نوعی با خاک در ارتباط هستند بیشتر دیده میشود.

همچنین در زمان بارندگی بشتر مشاهده میشوند. علت آن مشخص نیست پس جاهایی که خاک وجود دارد و تازه باران باریده بشتر میتوان هزارپا دید. بگذارید یک مورد دیگر هم اضافه کنیم ” تاریکی” اونها شب فعال هستند و شما در زمان تاریکی ممکن است بشتر با آنها برخورد داشته باشید.

طول بدن هزار پا به طور متوسط ۲۵ سانتیمتر است. این حشره عمری حدود ۵ سال داردبچه های آنها شبیه بزرگترها هستند، در فصل بهار تخم ریزی می کنند، و با ترشح ماده سمی ضد باکتری و قارچ از تخم ها محفاظت می کنند.

جای نیش هزارپا متورم میشود و بسیار دردناک است در صورتی که مورد حمله این حشره زرد رنگ قرار گرفتید خیلی سریع خود را به پزشک برسانید. برای دریافت اطلاعات بیشتر با کارشناسان شرکت سمپاشی نوید سلامت تماس بگیرید.

آیا هزارپا حشره ای مفید است؟!

خب جواب این سوال هم بله هست و هم خیر. دلیل آن هم این است که ” خیر” چون به عنوان آفت گیاهان به حساب آمده و خیلی زود گیاه را از بین میبرد و همچنین نوع گوشتخوار آن به انسان حمله کرده و جای نیش آن در صورت بهبود تا مدتها همراه با درد و تورم ادامه دارد اما این بندپا مزیت هایی هم دارد.

هزارپا از بید، ساس، سوسک، مورچه و سایر حشرات تغذیه میکند و این یعنی که خانه شما با وجود هزارپا از هجوم سایر حشرات در امان است

هزارپا از کجا وارد منزل می‌شود؟

به طور کلی هزار پا از محیط بیرون خانه به داخل راه پیدا میکند. بنابراین راه پله های ورودی، بالکن و یا حتی پاسیو منازل در خان های قدیمی میتواند محلی مناسب برای ورود هزارپا باشد همچنین درز و شکاف در و پنجره ها ، زیر زمین و موتورخانه، ورودی لوله های آب به ساختمان و پارکینگ محل هایی هستند که از طریق آنها هزارپا وارد خانه میشود.

آیا نیش هزارپا برای انسان خطرناک است؟

گفتیم که دو نوع هزار پا داریم یکی گوشتخوار و دیگری گیاهخوار. نوع گیاهخوار آفت گیاهان است که در مبحث ما نمیگنجد ولی بحث اصلی مربوط به نوع گوشتخوار آن میباشد که جانوری شکارچی بوده و با توجه به داشتن غدد زهری در بدن خود در موقع حمله به انسان میتواند واکنش های شدید آلرژیک برای انسان بخصوص سالمندان و کودکان و یا گروه های در معرض خطر ایجاد کند.

هزارپا دو آرواره دارد که از ان برای تزریق سم به طعمه استفاده میکند. هزارپا با استفاده از پاهای خود طعمه را میگیرد و نگه میدارد.

حشراتی که گرفتار هزارپا میشوند هرچقدر تلاش میکنند موفق به فرار نمیشوند.

حتی دیده شده است که هزار پا با پاهای قدرتمند خود حتی موش هم گرفته است. بعد از گرفتار شدن حشره بین پاهای هزارپا این موجود نیش زهراگین کاری خود را به آنها وارد میکند این سم روی اعصاب مرکزی حشره اثر گذاشته و او را فلج میکند. بعد از فلج شدن حشره دیگر هزارپا دلیلی نمیبیند که بخواهد انرژی خرج کرده و حشره را نگه دارد ناهار آماده است!

پس تا اینجا متوجه شدیم که حشرات در صورت گرفتار شدن در دام هزارپا شانسی برای ادامه زندگی ندارند اما آیا انسان نیز همینطور است. ؟ مطمنا هزارپا نمیتواند انسان را با پاهای خود نگه دارد پس این موجود برای مقابله با انسان تنها میتواند از سه اهرم دیگر استفاده کند

۱- گاز گرفتن

۲- نیش زدن

۳ – دفع مایع دفاعی که باعث ایجاد حساسیت پوستی میشود

در شرایط عادی هزارپا جرات نمیکند سر به سر انسان بگذارد مگر اینکه به هر دلیلی از طرف انسان مورد حمله قرار بگیرد.

در این شرایط و زمانی که احساس خطر کند انسان را گاز میگیرد. جای گاز این بندپا به شدت متورم میشود و دردناک است. حتی میتواند این درد تا چندین روز ادامه داشته باشد . در صورتی که آن را جدی نگیریم میتواند باعث بروز عفونت در محل گازگرفتگی شود بنابراین بهتر است در محل گاز گرفتگی از پماد های ضدعفونی کننده استفاده کنیم.

البته کار به اینجا تمام نمیشود و اگر هزارپا ببیند در شرایط سختی گرفتار شده است علاوه بر گاز نیش هم میزند. زهر این حشره میتواند سبب ایجاد واکنش های شدید آلرژیک بخصوص در سالمندان و کودکان و افراد دارای بیماری با نقص سیستم ایمنی میشود

علائم گزش هزارپا بسته به میزان واکنش آلرژیک و اندازه هزارپا متفاوت است.
معمولاً قربانی هایی که گاز گرفته شده اند، درد شدید، تورم و قرمزی در محل گزش را تجربه می کنند که می تواند تا ۴۸ ساعت ادامه داشته باشد.
علائم دیگری نیز برای کسانی که به سم هزارپا حساسیت داشته باشند عبارتند از:

  • سردرد
  • درد قفسه سینه
  • افزایش ضربان قلب
  • حالت تهوع
  • استفراغ

قربانی های گزش هزارپا اغلب باغبان ها هستند.

برای کاهش خطرات ناشی از گزش هزارپا بهتر است از سموم قوی دفع هزارپا استفاده کنید. این سموم از مواد ارگانیک ساخته شده اند، خطری برای انسان ایجاد نمی کنند و به سرعت تمام این موجودات را از خانه دفع می کند.

از کجا بفهمیم در منزلمان هزارپا وجود دارد؟

بیشتر حشرات را لازم نیست ببینیم تا متوجه شویم در منزلمان حضور دارند مثل ساس که از روی لکه های سیاه رنگ روی ملحفه و یا بویخاص آن و یا گزش های شبانه متوجه حضور آن در خانه میشویم و یا موش که از طریق وجود فضله و یا سر وصدای آن پی به حضور آن در منزل میبریم .

اما هزارپا از جمله حشراتی است که فقط و فقط باید دیده شود تا متوجه شویم در خانمان حضور دارد. تقریبا هیچ راه میانبری برای اینکه متوجه شویم در خانه هزارپا داریم وجود ندارد.

روش مبارزه با هزارپا چیست؟

در صورتی که آلودگی خانه کم باشد میتوان از روش های فیزیکی برای از بین بردن آنها استفاده کرد. به عنوان مثال قرار دادن چسب موش در محل های تردد هزار پا ( جهت آشنایی با مسیر های رفت و آمد هزارپا با کارشناسان شرکت سمپاشی نوید سلامت تماس بگیرید) میتواند آنها را به دام اندازد. و یا استفاده از جارو برقی برای مهار آنها بسیار کاربردی است.

معمولا اولین مرحله برای کنترل این آفت بازرسی محل و شناسایی محل های ورود این حشره به خانه است. این کار توسط کارشناسان آموزش دیده شرکت انجام میشود. بعد از آن کارشناسان ما طرحی برای شما تهیه میکنند که شامل استفاده از دو روش شیمیایی و غیر شیمیایی برای کنترل این حشره میباشد.

روش کنترل غیر شیمیایی هزارپا

در کنترل غیر شیمیایی تاکید بر نحوه جلوگیری از ورود آفت به منزل و کاهش زیستکاه مناسب هزلرپا میباشد.برخی اقدامات خاص شامل آب بندی اطراف درها ، پنجره ها ، ترک ها ، شکاف ها و شکاف ها ، به علاوه کاهش مکان های مرطوب که باعث زنده ماندن هزارپا می شود.

به عنوان مثال ، این طرح ممکن است توصیه کند که مقدار مالچ ( انبوهی از برگ های مرده و گیاهخاک) ، سنگ یا آوارهایی که احتمالاً مناطق مرطوبی را ایجاد می کنند و تعداد زیادی هزارپا را ایجاد می کند ، محدود شود.

روش کنترل شیمیایی هزارپا

بدون شک بهترین روش برای از بین بردن هزارپا استفاده از سموم ایمن و دارای مجوز از وزارت بهداشت است. این قسمت کار را به ما بسپارید.

شرکت سمپاشی نوید سلامت از سم ترکیبی مخصوص هزارپا برای از بین بردن آن استفاده میکند.این سم باید به راحتی بر روی سطوح مختلفی همچون سطوح موجود در خانه، دیوارهای داخلی و خارجی، سطح خاک و غیره قابل استفاده است.

سم ترکیبی مخصوص هزارپا مایع بوده و به صورت اسپری مورد استفاده قرار میگیرد. این سم به صورتی مایعی فوق العاده غلیظ بوده و دارای فرمولاسیونی پیشرفته میباشد که از نسل جدیدترین آفت کش ها میباشد.

این سم علاوه بر اثر مستقیم روی هزارپا به دلیل قابلیت نفوذ بالا در خاک میتواند حشراتی که در عمق زمین زندگی میکنند را ریشه کن کند. سم مذکور جز سموم safe و بیخطر و ایمن برای انسان بوده و کوچکترین ضرری برای انسان و حیوانات خانگی ندارد.

البته این سم دارای بو میباشد و دلیل آن این است که حشرات بین درزها و شکاف ها پنهان میشوند برای بیرون کشیدن آنها از مخفیگاه خود از سموم بودار استفاده میشود. این سموم به سه روش تنفسی، تماسی و گوارشی هزارپا را از پا در میاورد.

منظور از سه روش مذکور این است که هزارپا در صورت خوردن و یا تماس بدن و یا تنفس بوی سم از بین میرود. هزارپا به محض برخورد با سم در عرض ۵ دقیقه از بین خواهد رفت.

موادی که در این سم قرار دارد فوق العاده قوی و موثر بوده و با یکبار سمپاشی تمام هزارپاهایی که در خانه شما قرار دارد ریشه کن میشود. از نظر اقتصادی نیز این سم مقرون به صرفه و اقتصادی میباشد.

هر ۵۰ میلی لیتر از این سم قابلیت حل شدن در ۳ لیتر آب را دارد در واقع ۳ لیتر سم آماده در اختیار ما قرار میدهد. اگر قیمت آن را با سموم موجود در بازار که در سوپرمارکت ها استفاده میشود مقایسه کنیم کمتر از یک سوم قیمت سموم موجود در بازار را دارد.

سم ترکیبی مخصوص هزار پا از مواد طبیعی بدون خطر برای محیط زیست تهیه شده است و جزو مواد زیست تخریب پذیر هستند.

این سم به راحتی قابل آماده سازی بوده و روش استفاده بسیار ساده ای دارد. پس از ترکیب با آب و استفاده از یک اسپری دستی می توان آن را به سطوح مورد نظر اعمال نمود. ماده مؤثر و فعال این آفت کش، ترکیبی از سموم پیروتیروئید و کاربامات می باشد .

سم مخصوص هزارپا بر روی سطوح مختلف، رنگ و یا لکه ای به جای نمی گذارد. . استفاده از آن در محیط داخل خانه بدون مشکل باشد. تنها یکبار استفاده از این محصول، برای نتیجه گیری و ریشه کن شدن هزارپایان و صدپاها کافی است.

اثرات حاصل از مواد باقیمانده این سم، تا بیش از ۶ ماه در محیط مورد نظر باقی می ماند و به صورت فعالانه، هزارپایان و صدپاها را از بین می برد در صورتی که سم مخصوص هزارپا در محیط بیرون از خانه استفاده شود، در برابر بارش باران مقاوم بوده و نیازی به استفاده مجدد از آن نخواهد بود. این سم تا مدت ها به عنوان سدی برای جلوگیری از ورود هزارپا به محل زندگی شما عمل خواهد کرد.

ماده موثره اصلی این سم سایپرمترین میباشد. برخی از ویژگی های سم دیلیت به شرح ذیل میباشد

سم هزارپا دیلیت قابلیت نفوذ در خاک را دارد

سم هزارپا دیلیت برای افراد و حیوانات و پرندگان خانگی ضرری ندارد

سم هزارپا دیلیت دوستدار محیط زیست است

سم هزارپا دیلیت سریع الاثر است

سم هزارپا دیلیت از طریق تماسی و تنفسی اثر خود را بر جا میگذارد

سم هزارپا دیلیت علاوه بر خاصیت کشندگی خاصیت دور کنندگی نیز برای هزارپا دارد

سم هزارپا دیلیت با یکبار سمپاشی حداکثر اثر خود را میگذارد و نیاز به سمپاشی مجدد ندارد

سم هزارپا دیلیت بر روی سیستم عصبی هزارپا اثر میگذارد

سم هزارپا دیلیت تا 6 ماه ماندگاری دارد

سم هزارپا دیلیت در مقابل بارش باران مقاوم است

سم هزارپا
سم هزارپا

روش مصرف :

محل مناسب برای اعمال این سم مایع، عبارتند از:

  • دیوارهای خارجی و شکاف ها و ترک های موجود در آن
  • داخل حمام
  • دستشویی
  • زیرزمین
  • گاراژ
  • روی خاک

محدودیتی در میزان استفاده از آن نیست و هر بار می توان بر حسب نیاز و نیز در صورت مشاهده هر کدام از این آفات، اسپری شود.

این سم دارای برندی معتبر بوده و محصولات آن در صدر لیست مؤثرترین آفت کش ها می باشند.

میزان بالای رضایت خریداران این محصول، تضمینی برای عملکرد عالی آن است.

سم مختص هزار پا با نام تجاری دیلیت ، دارای ترکیباتی طبیعی می باشد.

ای سم فقط بر روی حشرات از خانواده هزارپایان و آفات مشابه مؤثر می باشد.

می توانید با خیال راحت از این محصول در اطراف و داخل خانه استفاده کنید.

در خانواده و یا حیوانات خانگی ایجاد مسمومیت نمی کند.

این سم درشیشه های 120 سی سی برای شما مصرف کننده محترم تهیه شده است و هر شیشه قابلیت حل شدن در 6 لیتر آب را دارد. به عبارت دیگر هر شیشه 6 لیتر سم آماده در اختیار شما قرار میدهد.

پیمایش به بالا
چت آنلاین
چت آنلاین
Scan the code
حریم شخصی شما محفوظ است.