آموزش وردپرس
خانه / سمپاشی عقرب / همه چیز در مورد عقرب و سمپاشی آن
همه چیز در مورد عقرب و سمپاشی آن

همه چیز در مورد عقرب و سمپاشی آن

انواع عقرب را بشناسیم

عقرب ها چه شکلی هستند؟

عقرب ها عنکبوتی هستند که دارای هشت پا هستند. آنها بدنی تقسیم شده با پنجه و دم نعوظ دارند که به نیش ختم می شود.

عقرب1

عقرب بیابان

عقرب2

عقرب آریزونا

عقرب سیاه

عقرب4

عقرب آبی

عقرب5

عقرب امپراتور

عقرب باغ

عقرب باغ

عقرب طلایی

عقرب قهوه ای کوچک

عقرب قهوه ای کوچک

شبه عقرب

شبه عقرب

اقدامات نوید سلامت

هنگامی که عقرب ها مشکل ساز می شوند، صاحب ملک باید برای مشاوره و کمک با متخصص مدیریت آفات خود تماس بگیرد. متخصص مدیریت آفات شما ملک شما را بازرسی می کند، به علاوه خدمات و توصیه هایی را ارائه می دهد که به آنچه برای به حداقل رساندن مشکلات عقرب نیاز است، رسیدگی می کند. برخی از مواردی که برنامه درمانی شما ممکن است شامل شود عبارتند از:

بازرسی: بازرسی اقلام برای اطمینان از اینکه عقرب ها به طور تصادفی به داخل خانه منتقل نمی شوند. برخی از توصیه‌های رایج عبارتند از بررسی اینکه عقرب‌ها در هیزم یا جعبه‌هایی که از محل‌های ذخیره‌سازی بیرون آورده شده‌اند، نیستند.

خدمات و توصیه‌ها: بر اساس یافته‌های بازرسی متخصص مدیریت آفات، ارائه خدمات یا ارائه توصیه‌هایی برای کاهش عقرب‌ها در ملک خود. این معمولاً شامل تلاش‌هایی برای کاهش شرایط محیطی است که از جمعیت عقرب‌ها حمایت می‌کند، و در صورت نیاز، استفاده از حشره‌کش در مناطقی که عقرب‌ها در آنجا یافت می‌شوند یا می‌توانند وارد خانه شوند.

سرویس بهداشتی: حذف زباله از اطراف خانه که عقرب ها دوست دارند در آن زندگی کنند. زیستگاه معمولی عقرب شامل مناطقی است که محافظت می کند مانند زیر صخره ها، درختان افتاده، زباله ها، پشته های هیزم، گیاهان گلدانی، مبلمان در فضای باز و اتاق زیر شیروانی، فضاهای خزنده و انبارهای ذخیره سازی در فضای باز یا انبارها.

چمن: چمن زنی را نزدیک زمین نگه دارید و گیاهان محوطه سازی را حداقل 2 فوت دورتر از پایه خانه قرار دهید.

طرد کردن: توصیه به اقدامات طرد شده برای جلوگیری از ورود عقرب ها به داخل خانه. به عنوان مثال، برنامه درمانی شما ممکن است مناطق زیر درها و منافذ، صفحه های پاره شده و مناطقی که لوله ها و خطوط تاسیسات ورودی به خانه را احاطه کرده و نیاز به آب بندی دارند را شناسایی کند.

مواد شیمیایی: استفاده از محصولات شیمیایی برای درمان عقرب. عقرب‌ها ترجیح می‌دهند در مکان‌های محافظت‌شده پنهان شوند، بنابراین، مگر اینکه کاربردهای شیمیایی در مکان‌های پناهگاه آنها هدف قرار گیرد، استفاده از مواد شیمیایی ممکن است همیشه مؤثر نباشد. با این حال، متخصص مدیریت آفات شما دانش و تجربه ای دارد که بداند کدام محصولات و در کجا باید برای درمان مشکل استفاده شوند.

همه چیز در مورد عقرب و سمپاشی آن . تا انتها با ما همراه باشید.

نحوه شناسایی عقرب

به احتمال زیاد شما عقرب را از نزدیک دیده اید یا حتی اگر هم ندیده باشید حتما آن را میشناسید. حتی اگر بار اولتان هم باشد که عقرب میبینید مطمنا آن را خواهید شناخت. درست مثل فیل!

عقرب ها دارای هشت پا هستند و مشخصه اصلی آنها دم آنهاست که به عقب برگشته است و علت اصلی نامگذاری این حشره به نام کژدم درست همین دم کج اوست که در واقع نوعی وسیله دفاعی برای او به حساب آمده و غده های زهری خود را در آن نگاه میدارد.

و به وسیله آن مانع از حمله دشمن به خود مشود. هر چند امروزه همان دم و زهر آن شده است بلای جان عقرب و سالانه تعداد زیادی از آنها به دلیل استفاده از زهرش شکار میشوند

همه چیز در مورد عقرب و سمپاشی آن

آیا نیش عقرب خطرناک است؟

شاید تعجب کنید که بدانید با اینکه همه عقرب ها سم دارند اما تعداد معدودی از آنها هستند که دارای سم خطرناک میباشند و در اثر گزش انها انسان دجار مشکل جدی میشود. اما مهمترین عواملی که روی آن اثر میگذارد سن، وضع تغذیه،فصل و شرایط جسمی فرد عقرب زده می باشند.

به طور کلی سم عقرب ها دارای 2 تیپ متفاوت میباشد. سم گروه اول روی اعصاب مرکزی اثر میگذارد و سم گروه دوم روی بافت بدن و آن را فاسد کرده و عضله نکروز میشود.

در هر حال اگر کسی دچار عقرب گزیدگی شد باید خیلی سریع به مرکز درمانی منتقل شود. در مواردی مشاهده شده است که در اثر فلج دستگاه تنفسی فرد عقرب گزیده میمیرد. گلدن تایم یا زمان طلایی برای رساندن فرد عقرب گزیده به بیمارستان حداکثر 2 ساعت است.

فشار ناحیه ای که عقرب گزیده است در خروج سم بسیار موثر است همچنین بستن بالای گزش برای جلوگیری از انتشار آن در بدن و رسیدن به قلب تاثیر بسزایی دارد.

آیا با سمپاشی میتوان عقرب را از بین برد؟

عقرب حشره ای فوق العاده قوی میباشد. از بین بردن آن کار بسیار سختی است . در مناطق روستایی نگهداری طیور در حیاط منازل باعث کاهش جمعیت عقربها می شد. شرکت سمپاشی نوید سلامت این نوید را به شما میدهد که با استفاده از سموم مخصوص این شرکت میتوانید خیالتون راحت باشد که دیگر عقربی نخواهید دید.

این شرکت از سموم ترکیبی برای این منظور استفاده میکند. 3 نوع سم از سه گروه متفاوت سموم با هم مخلوط میشود و سمی را تشکیل میدهد که به طور کامل عقرب را از بین میبرد. برای دریافت اطلاعات بیشتر میتوانید روی آیکون واتس آپ در گوشه سمت چپ کلیک کنید و سوالات خود را از ما بپرسید. همچنین میتوانید با شماره های ذیل تماس بگیرید

سمپاشی حشرات و جوتدگان موذی
حذف کامل حشرات و جوندگان با ضمانت یکساله

سمپاشی عقرب(کژدم)

 

گزش عقرب

کژدم یا عقرب و یا دراز دم نام یکی از گونه‌های بندپایان رده عنکبوتیان است که دارای ۸ پا و نیشی با زهر کشنده می‌باشد. نیش عقرب در نوک دم آن قرار دارد. عقرب‌ها شب‌ها به آرامی به فعالیت‌های زیستی خود می‌پردازند و بیشتر در آب و هوایی گرم فعال هستند.

این جانوران چنگال‌های خارداری دارند که در واقع قسمتی از دهان آن‌ها محسوب می‌شوند. آنها قادرند که مادهٔ سمی خطرناکی از قسمت عقب بدنشان به طرف مهاجمین بپاشند.

این جانور بیشتر در شب شکار می‌کند و پاهای بلند جلویی خود را برای پیدا کردن غذا به‌کار برده و پس از یافتن غذا آن را با چنگال‌هایش می‌گیرد. کژدم‌ها اغلب در طول روز در زیر سنگ‌ها یا در حفره‌های به نسبت خنک زیر زمین پنهان می‌گردند.

کژدم‌ها رنگ‌های مختلفی مثل زرد مایل به قهوه‌ای، قهوه‌ای، خاکستری و سیاه دارند و اندازه آنها بین ۱۸ تا ۵/۱ سانتی‌متر مختلف است. ولی بواسطه شکل بدنی خود که حالتی تخت و صاف دارد، می‌توانند از شکاف‌هایی به عرض ۳ میلی‌متر نیز عبور کنند و خود را وارد خانه سازند.

کژدم‌ها در محیط خارج از خانه در شکاف و درز بین سنگ‌ها، زیر پوست درختان، بین هیزم‌ها و مانند آن یافت می‌شوند و در محیط خانه در حمام، دستشوئی، آشپزخانه و محیط‌های مرطوب دیده می‌شوند. این جانوران در طول روز در گوشه‌ای بی‌حرکت و پنهانند و در طی شب فعالیت خود را آغاز می‌کنند و به‌دنبال شکار خود می‌روند و سم خود را از طریق نیش که در انتهای دم آنها وجود دارد به شکار خود تزریق می‌کنند.

کژدم‌ها اغلب حشرات موذی را به دام می‌اندازند و از این نظر اهمیت دارند. آنها اغلب سوسک‌های سیاه و اگر بتوانند قورباغه‌ها را نیز شکار می‌کنند. آنها پس از شکار، طعمه را ابتدا نیش می‌زنند سپس با حرکات کلیسر یا به عبارتی آروارههای خود شروع به خرد کردن بدن طعمه می‌کنند و در این موقع بر اثر ترشح آنزیمی آن را به صورت مایع در می‌آورند.

در ناحیه دهان پرزهایی دارند که به صورت فیلتر عمل می‌کنند و از ورود ذرات غذایی کوچک به مری جلوگیری می‌کنند زیرا مواد غذایی فقط باید به صورت مایع وارد شوند. بنابراین مواد سفت را به صورت تفاله‌های گلوله شده به دور می‌اندازند.

به همین دلیل است که عمل خوردن غذا در عقرب‌ها به طول می‌انجامد و گاهی تا ۲۴ ساعت طول می‌کشد. همچنین عقرب‌ها به آب نیاز دارند و عقرب‌های نواحی مرطوب معمولاً آب را به صورت جداگانه می‌نوشند و عقرب‌های نواحی خشک نیز آب مورد نیاز را از بدن طعمه فراهم می‌کنند.

عقرب‌ها پس از غذا خوردن، ساعت‌ها به تمیز کردن خود می‌پردازند و به وسیله مایعی که از دهان ترشح می‌کنند، به تمیز کردن پاها و کلیسرهای خود می‌پردازند. عقرب‌ها در گرسنگی و تشنگی مقاومت زیادی دارند به طوری که می‌توانند ماه‌ها بدون آب و غذا زنده بمانند.

از حدود ۲۰۰ گونه متفاوت عقرب که در سراسر دنیا پراکنده‌اند فقط حدود ۲۰ گونهٔ آنها سمی هستند و در میان آنها نوعی عقرب قرمز هندی کشنده‌ترین گونه می‌باشد که میزان کشندگی آن در ایالت‌های هند بین ۴۰ تا ۳۰ درصد گزارش شده‌است.

کژدم گونه‌های زیادی دارد که در ایران دو گونه ایرانوس و خوزستانوس در ایران کشف و نام عقرب ایرانی به ثبت رسیده‌اند.در ایران سه گونه کژدم خطرناک وجود دارد که گزارش‌هایی از مرگ براثر گزش آنها وجود دارد:

۱- «همی سکورپیوس لپتوروس» که عقربی زرد رنگ و کوچک است. نرها دمی بلند دارند. این عقرب در نواحی جنوبی و جنوب غربی بسیار فراوان است و در خوزستان به آن «گادیم» می‌گویند.

۲- «کمپسوبوتوس ماتهیزنی» که دارای اندازه‌ای بسیار کوچک و بدنی باریک به رنگ زرد یا آجری است. این گونه هم در نواحی جنوبی به ویژه در خوزستان فراوان است. سم این دو گونه عقرب می‌تواند گلبول‌های قرمز خون را تخریب کند.

۳- «آندرکتونوس کراسیکودا» که جثه‌ای درشت‌تر از دو گونه قبلی دارد و رنگ آن سیاه یا قهوه‌ای تیره‌است. این گونه در بیشتر نقاط ایران پراکندگی دارد

برخلاف شایعه‌ای که می‌گوید خطرناک بودن عقرب به رنگ آن بستگی دارد و در برخی از نقاط ایران معتقدند که عقرب زرد خطرناک است و در برخی از نقاط دیگر عقرب سیاه را خطرناک می‌دانند، این ارزیابی قابل قبول نیست و رنگ عقرب هیچ نقشی در غلظت سم یا خطرناک بودن آن ندارد.

می‌توان گفت که سم عقرب‌های نواحی خشک و گرمسیر در ایران دارای غلظت بالایی است. خوشبختانه خطرناک‌ترین عقرب‌ها هم هنگام گزش انسان معمولاً تمامی سم خود را تزریق نمی‌کنند زیرا عقرب در مصرف سم صرفه‌جویی می‌کند و همیشه در گزش اول با تزریق مختصری آنزیم سعی در دور کردن دشمن دارد، ولی چنانچه اسیر شود و راه فراری نداشته باشد مجبور به تزریق سم اصلی خود می‌شود. عقرب برای جایگزینی سم خود نیاز به تغذیه بیشتر دارد و برای همین زیاد مایل نیست که سم خود را هدر دهد.

سم نوعی کژدم به نام سنتروروئید اسکالپچراتوس (Centruroides Sculpturatus) شدیداً کشنده‌است که عقربی کوچک و زرد رنگ است با یک توبرکول کوچک روی پشت. طول این جانور ۲/۵ تا ۷/۵ سانتی متر است و به آن «عقرب جرار» نیز گفته می‌شود. خطرناک ترین نوع عقرب در ایران عقرب گاردیوم است که در منطقه خوزستان یافت می شود و سمی کشنده دارد سم سایر عقربها کشنده نیست.

زهر کژدم مایعی بی‌رنگ و شفاف است که خاصیت قلیایی تا خنثی دارد و در واقع نوعی پروتئین است. سم از عناصری مانند کربن، ئیدروژن، ازت و گوگرد تشکیل شده‌است. سم شامل پروتئین‌های مختلفی از قبیل توکسین و آنزیم می‌شود.

توکسین‌ها یا فاکتورهای سمی شامل نورووکسین (سم عصب‌گرا)، هموتوکسین و کاردیوتوکسین است. آنزیم‌ها که باعث سهولت تأثیر سم می‌شوند شامل لستیناز، هیالورونیداز، فسفولیپاز، پروتئیناز و آنزیم‌های انعقادی یا ضدانعقادی است. زهر کژدم‌ها بیشتر بر بند پایان و جانوران کوچک موثر است اما بعضی گونه‌های آن مانند «عقرب قاتل» برای انسانها هم کشنده هستند. این معلوم نیست که یک عقرب پس از مردن تا چند دقیقه می‌تواند بگزد.

زهر اکثر کژدم‌های سمی باعث نابودی گلبول‌های قرمز خون می‌شود و در محل گزش نیز تغییر رنگ موضعی و تورم دردناک ایجاد می‌کند. گرچه بطور متناقص سم بعضی از انواع کشنده باعث علائم موضعی و تورم زیاد نمی‌شود ولی حتماً باید توسط پزشک معاینه شده و با تزریق سرم ضد عقرب درمان شود، کودکان و افراد سالمند نیز نسبت به سم عقرب آسیب پذیرتر بوده و نیازمند توجه بیشتری می‌باشند.

علاوه بر آسیب به گلبول‌های قرمز، زهر عقرب علائم عصبی نیز ایجاد می‌کند که شامل بی‌قراری، تشنج، راه رفتن نامتعادل، آبریزش از دهان، حساسیت شدید پوست به لمس، انقباضات ماهیچه‌ای، درد شکم و کاهش کارکرد سیستم تنفسی می‌باشد که در اکثر موارد این علائم در عرض ۴۸ ساعت فروکش می‌کنند.

کژدم‌های ایران بالاترین میزان گزیدن را در دنیا به خود اختصاص داده‌اند. طبق نتایج بررسی‌ها، افرادی که ۶ ساعت پس از گزش به مراکز درمانی مراجعه می‌کنند ۲ برابر کسانی که بین ۶ تا ۱۲ ساعت و ۵ برابر کسانی که بیش از ۱۲ ساعت به مرکز درمان می‌روند، شانس زنده ماندن بیشتری دارند.

از آنجایی که کژدم‌ها بیشتر در مناطق گرم و شب‌ها فعال هستند رعایت نکات ایمنی در مورد جلوگیری از عقرب گزیدگی بخصوص در مناطق گرمسیری و به هنگام تاریکی هوا اهمیت دارد. مثل پوشیدن جوراب، شلوار و کفش مناسب، تکان کفش و لباس قبل از پوشیدن و غیره.

پس از چند دقیقه از گزش عقرب که اغلب در ناحیه دست و پا اتفاق می‌افتد علایمی چون درد، تاول، قرمزی، تورم مشاهده می‌شود؛ سپس با گذشت چند ساعت از گزش، ممکن است علایم زیر در فرد مشاهده شود: تند شدن نبض، بالا رفتن فشار خون، سرگیجه، حالت تهوع و استفراغ، بی‌اختیاری ادرار و مدفوع، تنگی نفس، تشنج، و افزایش ترشح بزاق.

عقرب گزیدگی اغلب خطرناک نیست و تنها باعث بروز علایم و نشانه‌ها موضعی در محل گزش می‌گردد. با این وجود باید کمک‌های اولیه ضروری را برای مصدومین انجام داد و خطرناک بودن یا نبودن عقرب و شدت مسمومیت را به کادر درمانی و پزشک واگذار کرد.

شستشوی محل زخم با آب و صابون، بیرون آوردن وسایل تزئینی و جواهرات، استفاده از کمپرس سرد برای کاهش درد و تورم باید در وهله اول مورد توجه قرار گیرد بدین منظور می‌توان از یک تکه یخ استفاده کرد ولی هرگز نباید اندام گرفتار را در آب یخ غوطه‌ور ساخت.

برای کمک‌های اولیه مؤثر باید به این نکات پرداخت: ارزیابی صحنه حادثه، دور کردن یا پرهیز از خطر، در خواست کمک در صورت لزوم؛ سپس ارزیابی اولیه مصدوم و انجام مراحل ABC و دیگر کمک‌های اولیه ضروری در صورت لزوم؛ بی حرکت نگه داشتن مصدوم و ثابت نگه داشتن عضو گزیده شده؛

کمپرس سرد البته از گذاشتن یخ به صورت مستقیم بر روی اندام باید خودداری شود؛ استفاده از دستگاه مکنده مخصوص جهت خارج کردن سم، در صورت عدم وجود دستگاه مکنده مخصوص، استفاده از ساکشن و یا مکیدن محل گزش توسط دهان انجام می‌شود در مورد بریدن و مکیدن محل زخم با دهان توافق نظر وجود ندارد.

بعضی صاحب نظران با این کار مخالف هستند و عده‌ای استفاده از این روش را مجاز می‌دانند. و سپس انتقال سریع به مرکز درمانی باید توجه داشت که بهتر است بدون فوت وقت و انجام اقدامات اضافی مصدوم را هر چه سریعتر به مراکز درمانی منتقل کرد. علایم گزیدگی با عقرب «گاردیم» در ابتدا بسیار خفیف و ناچیز است و همین مسئله اغلب باعث عدم مراجعه به موقع فرد به مراکز درمانی می‌گردد.

اما مراجعه به مراکز درمانی لازم و ضروری است و تاخیر می‌تواند منجر به بروز علایم مختلف مسمومیت، از بین رفتن بافت‌های بدن در محل گزش یا حتی در موارد شدید منجر به مرگ فرد گردد. گزیدگی عقرب در افراد پیر، کودکان، نوزادان و افراد مصدوم خطرناک تر است. همچنین اگر گزش متعدد یا نزدیک سر و صورت یا گردن مصدوم باشد، خطزناک‌تر از گزش اندام (دست و پا) خواهد بود.

در برخی موارد و در صورت شدید بودن مسمومیت در مراکز درمانی از پادزهر سم عقرب برای خنثی‌سازی سم و درمان فرد استفاده می‌شود. البته این کار باید با دستور پزشک و تحت نظارت مستقیم او انجام شود.

در برخی منابع بستن بالای محل گزش با هدف تاخیر در جذب سم توصیه شده‌است. برای این کار باید: ابتدا از پارچه، باند یا یک وسیلهٔ مناسب دیگر با عرض حداقل چهار تا پنج سانتی‌متر استفاده کرد. سپس آن را حدود پنج سانتی متر بالاتر از محل گزش (یعنی قسمتی از اندام که به تنه مصدوم نزدیک تر است) بست.

پارچه یا باند باید به حدی محکم بسته شود که تنها باعث کندشدن جریان لنف و خون سیاهرگی در اندام مربوطه گردد. توجه داشته باشید که این کار به هیچ وجه نباید باعث اخلال در جریان خون سرخرگی اندام مبتلا گردد. به این منظور، پارچه یا باند باید به صورتی بسته شود که یک انگشت به راحتی از زیر آن عبور کند و همچنین باعث قطع نبض در نقاط انتهایی اندام مبتلا نگردد.

از رایج‌ترین روش‌های سم‌گیری از کژدم‌ها، استفاده از غده سمی عقرب یا به عبارتی بند انتهایی دم عقرب است. این بند انتهایی را غده سمی می‌گویند و نباید با دیگر بندهای دم عقرب که پنج عدد هستند، اشتباه شود. برای سم گیری ابتدا غده سمی را از محل اتصال با آخرین بند دم (بند پنجم) قطع می‌کنند و آن را شستشو می‌دهند سپس در دستگاه‌های خشک کننده حدود یک ماه قرار می‌گیرد تا به طور کامل خشک شود.

پس از آن غده‌ها را در هاونهای بلورین می‌کوبند تا خرد شوند سپس با آب مقطر حل می‌کنند. محلول به‌دست آمده را در سانتریفوژ قرار می‌دهند تا مایع محتوی سم جدا شود.

روش دیگر برای تهیه سم که به وسیله آن سم خالص‌تری تهیه می‌شود، استفاده از دستگاه شوک الکتریکی است. به این ترتیب که با استفاده از دو سر الکترودی که در طرفین غده سمی قرار می‌گیرند، شوک الکتریکی به جانور وارد می‌کنند که باعث می‌شود سم خالص به بیرون بریزد.   کژدم مادر به همراه کژدمهای نوزاد

کژدم‌ها زنده‌زا بوده و اغلب از نیمه تابستان تا نیمه پاییز می‌زایند و تعداد نوزادها بسته به نوع عقرب از ۲ تا ۹۰ عدد متغیر است. در برخی از انواع عقرب‌ها، نوزادان از سر خارج می‌شوند و در برخی دیگر نوزادان از دم.[ نوزادان پس از تولد خود را به سطح پشتی بدن مادر می‌رسانند و دست کم تا زمان نخستین پوست‌اندازی نوزادان بر پشت کژدم مادر جابجا می‌شوند.

در این هنگام اغلب، به علت گرسنگی و نبود غذا عقرب مادر از چند نوزاد خود به عنوان غذا استفاده می‌کندو بالعکس تغذیه بچه ها از مادرشان.

نیاز کژدم‌ها به اکسیژن بسیار کم است به طوری که می‌توانند تا یک شبانه روز در عمق آب زنده بمانند یا این که ماه‌ها در یک بطری در بسته زنده بمانند.

کژدم‌ها قلبی لوله‌ای شکل و دراز در سطح پشتی تنه دارند که تعداد انقباض‌های آن بسته به گونه عقرب متفاوت است و از ۶۰ تا ۱۸۰ بار در دقیقه می‌زند

خون عقرب‌ها دارای هموسیانین می‌باشد که به صورت مایعی روشن و حاوی مقدار زیادی مس است. خون کژدم‌ها به علت وجود مس در مجاورت هوا اکسید می‌شود و از این رو به رنگ آبی یا سبز دیده می‌شود. خون عقرب‌ها سمی است به طوری که اگر آن را به یک موش تزریق کنند موجب مرگ آن می‌شود.

برخلاف تصور عده‌ای که کژدم‌ها را کور می‌پندارند، این جانوران دارای قدرت بینایی هستند ولی فقط می‌توانند اجسام را در فواصل چند سانتی‌متری تشخیص دهند. کژدم‌ها دارای یک جفت چشم میانی و ۲ تا ۵ عدد چشم جانبی هستند. چشم‌های جانبی با وجود داشتن عصب بینایی فاقد قدرت دید هستند و به احتمال فقط می‌توانند نور را تشخیص دهند.

کژدم‌ها تقریباً در تمامی اسطوره‌های ملل مختلف نقش دارند و در نقش و نگاره‌های باستانی اغلب کشورهای مختلف با نقش عقرب برخورد می‌کنیم. این موجودات عجیب به دلیل ظاهر ترسناکی که دارند به عنوان نمادهای گوناگون کاربرد داشته و دارند.

اما بیش از همه انسان کنجکاو است که درباره جانوران خطرناک به ویژه عقرب بیشتر بداند و چه بسا که همین کنجکاوی باعث شده که شایعات زیادی در رابطه با کژدم‌ها پدید آید. این شایعات بیشتر به علت نبود اطلاعات رواج پیدا می‌کند و تقریباً تمامی آنها از نظر علمی بی‌اساس هستند.

برخی تصور می‌کنند زمانی که عقرب در میان آتش محصور می‌شود یا در شرایط سخت قرار می‌گیرد، دم خود را بر بالای سرش می‌برد و نیش را درون سرش فرو کرده و خودکشی می‌کند. اما این باوری غلط و فقط یک افسانه‌است و پایه علمی ندارد.

در حقیقت عقرب وقتی در میان آتش محصور می‌شود با حرکات نیش زدن به اطراف می‌خواهد از خود دفاع کند و به عبارتی هر آن چه که در مقابلش است را نیش بزند و در این موقع نیز می‌خواهد آتش را نیش بزند که این تصور را پدید آورده که خودش را نیش می‌زند.

عقرب‌ها همانند جانوران دیگر در برابر هر شرایط سختی تا لحظه مرگ مقاومت می‌کنند و این شرایط بوجود آمده‌است که جان آنها را می‌گیرد نه این که خودشان به ناچار خودکشی کنند. اما این که چرا عقرب‌ها در میان حلقه آتش می‌میرند، به میزان مقاومت عقرب در برابر گرما بستگی دارد و علت آن بالا رفتن درجه حرارت اطراف است.

به عبارت دیگر عقرب‌ها دمای بالا را نمی‌توانند تحمل کنند و بیشتر آنها در دمای ۴۰ درجه به بالا می‌میرند ولی در عوض دمای بسیار پایین و در حد صفر درجه را به خوبی تحمل می‌کنند. علت مرگ عقرب در حرارت بالا به دلیل از دست دادن سریع آب بدن، انعقاد همولنف و انسداد عروق و مجاری است.

سم عقرب پایروساید (۱۲۰cc)

 

 

کمتر کسی است که عقرب را نشناسد . این موجود به دلیل شکل ترسناک و نیش سمی خطرناکش که در مواقعی باعث مرگ انسان ها شده است به شهرت رسیده است.

امروزه یک دلیل دیگر هم برای شهرت این موجود ایجاد شده است و آن زهر گران آن است که باعث شده است تا سوداگران به طمع فروش این زهر گران قیمت به حدی کمر به نابودی آن بزنند که گروه های حامی محیط زیست را به شدت نگران کرده است. این افراد به دل کویر میزنند و بیرحمانه به شکار این موجود میپردازند.

زهر عقرب حاوی پروتئین هایی است که می تواند برای درمان بیماری های از جمله روماتیسم مفصلی (آرتریت روماتوئید)، بیماری های التهاب روده و بیماری اسکلروز متعدد استفاده شود. این بیماری ها که بسیاری از افراد را به ستوه آورده اند، می توانند حداقل تا حدودی با این موجودات ترسناک درمان شود.

معمولا مردم به دلايل قابل توجيهی عقرب ها را دوست ندارند. عقرب ها شکل ترسناکی دارند و از سوی دیگر، نیش آنها زهرآگین و کشنده است؛ هر چند می توان گفت، درباره خطرناک بودن نیش عقرب، همواره مبالغاتی صورت گرفته است، زیرا از میان هزاران نوع عقرب فقط زهر ۲۵ نوع عقرب قادر به کشتن انسان است.با توجه به این حقیقت هر گالن زهر عقرب ۳۹ میلیون دلار قیمت دارد و از این روی زهر عقرب در زمره گرانترین مایعات دنیا قرار می گیرد

.دستاوردهای نظری و تجربی دانشمندان ثابت می کند که زهر عقرب داروی اثربخشی در زمینه پزشکی و درمان بیماری ها به شمار می رود. به همین دلیل تولید و فروش زهر عقرب به روش مناسبی برای تولید ثروت و کسب درآمد برای برخی افراد تبدیل شده است.

البته عقرب زمانی که خود را در خطر میبیند فرار را بر قرار ترجیح میدهد ولی در صورتی که احساس خطر کند و دیگر راهی برای فرار نداشته باشد از نیش خود استفاده میکند.

تا زمانی که عقرب در کویر است و زندگی عادی خود را ادامه میدهد ما کاری به آنها نداریم ولی برخی مواقع به هر دلیلی ممکن است این موجود سر از خانه های ما درآورد و سلامت ما و خانواده ما را به شدت به خطر بیاندازد.در اینگونه مواقع شرکت سمپاشی نوید سلامت دست بکار میشود و شما میتوانید روی ما حساب کنید.

یکی از سمومی که به شکل اختصاصی برای از بین بردن عقرب مورد استفاده قرار میگیرد سم دیلیت است این سم بیش از آنکه خاصیت کشندگی برای عقرب داشته باشد خاصیت دور کنندگی دارد . سم دیلیت بوی تلخ و تندی برای عقرب دارد که آن را از محیطی که از این سم استفاده شده است فرار ی میدهد.

مقاوم بودن دیلیت به آب باران آن را از سایر سموم عقرب کش متمایز کرده است. بد نیست بدانیم که عقرب نسبت به اشعه رادیو اکتیو مقاوم است و تنها موجودی است که میتواند از انفجار هسته ای جان سالم به درد ببرد. این حشره شب فعال بوده و روزها به استراحت میپردازد. این موجود از اواسط تابستان تا اواسط پاییز تولید مثل میکند و بسته به نوع آن از ۵ تا ۹۰ نوزاد زایمان میکند. البته عقرب مادر جهت تغذیه خود چند تا از بچه ها را زایمان میکند.

روش مصرف

جهت استفاده از سم کشنده عقرب دیلیت در مرحله اول آن را در ناحیه خارجی ساختمان و درقسمت فنداسیون دیوارهایخارجی سمپاشی کنید، تا در همان ابتدای کار یک دیوار دفاعی محکم در برابر هجوم عقرب ها به داخل ساختمان ایجاد کرده باشید،برای استفاده از این سم در نواحی داخلی، آن را در امتداد فوندانسیون دیوارها، ستون ناحیه پشت مبلمان و کمدها و هر مکان دیگری که می تواند محل مناسبی جهت لانه گزینی یا پنهان شدن عقرب محسوب شود،اسپری نمائید،سم مزبور را در تمامی نواحی احاطه کننده منزل مانند کنار دیوارهای حیاط سمپاشی نموده و سپس در امتداد مرز بین چمن ها و علوفه یا کودهای گیاهی یا کف حیاط اعمال کنید. مراقب باشید سم به گیاهان به طور مستقیم برخورد نکند زیرا باعث خشک شدن گیاه میشود. سم نابودکننده عقرب پایروساید را می توان در ناحیه اطراف بوته ها، درختچه ها، گیاهان و حتی دریچه های سیستم تهویه مطبوع نیز به کار برد. این سم در شیشه های ۱۲۰ سی سی تهیه شده است هر شیشه سم قابلیت حل شدن در ۳ لیتر آب را دارد . محلول به دست آمده رنگ سفید شیری به خود میگیرد و شما میتوانید طبق دستور العمل بالا از آن استفاده کنید..

 

همه چیز در مورد عقرب و سمپاشی آن

همه چیز در مورد عقرب و سمپاشی آن

همه چیز در مورد عقرب و سمپاشی آن

همه چیز در مورد عقرب و سمپاشی آن

همه چیز در مورد عقرب و سمپاشی آن

همه چیز در مورد عقرب و سمپاشی آن

همه چیز در مورد عقرب و سمپاشی آن

همه چیز در مورد عقرب و سمپاشی آن

همه چیز در مورد عقرب و سمپاشی آن

همه چیز در مورد عقرب و سمپاشی آن

همه چیز در مورد عقرب و سمپاشی آن

همه چیز در مورد عقرب و سمپاشی آن

همه چیز در مورد عقرب و سمپاشی آن

همه چیز در مورد عقرب و سمپاشی آن

همه چیز در مورد عقرب و سمپاشی آن

همه چیز در مورد عقرب و سمپاشی آن

همه چیز در مورد عقرب و سمپاشی آن

همه چیز در مورد عقرب و سمپاشی آن

همه چیز در مورد عقرب و سمپاشی آن

همه چیز در مورد عقرب و سمپاشی آن

همه چیز در مورد عقرب و سمپاشی آن

همه چیز در مورد عقرب و سمپاشی آن

همه چیز در مورد عقرب و سمپاشی آن

همه چیز در مورد عقرب و سمپاشی آن

همه چیز در مورد عقرب و سمپاشی آن

همه چیز در مورد عقرب و سمپاشی آن

همه چیز در مورد عقرب و سمپاشی آن

همه چیز در مورد عقرب و سمپاشی آن

 

 

سوالات متداول

چگونه عقرب وارد منزل شده؟

عقرب‌ها معمولاً زمانی به یک مشکل داخلی تبدیل می‌شوند که برای جستجوی مکان بهتری برای زندگی که منابع غذایی بیشتری در آن یافت می‌شود، زیستگاه‌های بیرونی خود را ترک کنند. اگر انتخاب بهتر عقرب شامل فضای داخلی خانه شما می شود، برای اجرای تکنیک های حذف که شامل آب بندی نقاط ورودی مشترک آنها با درزگیر یا ملات است، اقدام کنید.

عقرب ها معمولاً از شکاف های زیر درها استفاده می کنند. پنجره های سطح زمین؛ شکاف های اطراف لوله های لوله کشی و خطوط تاسیساتی که وارد خانه می شوند. و ترک و شکاف در فونداسیون برای ورود به داخل خانه یا محل کار.

عقرب ها همچنین با سوار شدن به داخل جعبه ها، هیزم ها، گیاهان گلدانی و مبلمان فضای باز به دست می آیند.

زمانی که عقرب ها داخل می شوند، معمولاً به دنبال زیرزمین ها، فضاهای خزیدن، مکان های مخفی زیر کابینت آشپزخانه یا گاراژ و حمام می گردند.

عقرب ها چقدر جدی هستند؟

در حالی که نیش عقرب به طور کلی غیر کشنده است، اما سمی است. عوارض جانبی رایج شامل بی حسی، درد و تورم موضعی است. در موارد جدی، استفراغ و مشکلات تنفسی ممکن است رخ دهد. کودکان و افراد مسن بیشتر در معرض واکنش های شدید ناشی از نیش عقرب هستند. از میان گونه‌های متعدد عقرب که در آمریکای شمالی یافت می‌شود، مهم‌ترین گونه از نظر میانی، عقرب پوستی است.

 

علائم گزش عقرب چیست؟

عقرب‌ها معمولاً نشانه‌هایی به جز مشاهده‌های بصری از خود باقی نمی‌گذارند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

زناشویی